top of page

Z Břidličné si vezeme 3 body!

Aktualizováno: 13. 8. 2023

V sobotu odpoledne začala nová divizní sezóna také pro Hlubinu. A shodou okolností začal letošní ročník stejným utkáním jako před rokem, tedy na půdě Břidličné. Tato podobnost naštěstí pokračuje i dále, z Bruntálska totiž po roce znovu přivážíme tři body, tentokrát po vítězství 0:2.




Přes léto hodně pozměněný domácí tým od prvních minut přenechával iniciativu na Hlubině a vyčkával v hlubokém bloku na své šance. Bránící hráči Břidličné si všímali zejména kapitána Borise Förstera a také Gevorga Badalyana, kterým skutečně nenechávali ani centimetr prostoru zadarmo. Defenzivu domácího celku ve 28. minutě prorazil Vykopal, který po přímém kopu Jaromíra Fréborta hlavou překonal brankáře Vyklického, jenže jeho gól nebyl uznán pro ofsajd. Unii se po zbytek prvního poločasu nepodařilo dostat skrz poctivou obranu Kovohutí, a tak se do šaten šlo za bezbrankového stavu 0:0.

Druhá půle se nesla v podobném duchu, v jakém se odehrávalo již první dějství – dlouhého a neúspěšného dobývání poctivě bránící Břidličné. Ta dokonce mohla v 62. minutě utkání zvrátit na svou stranu, ale Adamovský tuto nabídku odmítl, kdy míčem, který mu byl předložen na penaltu, přestřelil Hatoňovu branku. V době, kdy už trenér Skotnica využil všech pět střídání, se však Unii konečně podařilo vsítit první branku letošního ročníku. V 77. minutě Jaromír Frébort levačkou nacentroval míč do vápna, kde se do vzduchu pověsil ve formě hrající Badalyan, který stejně jako před týdnem proti Frýdlantu hlavou poslal míč za brankářovy záda. Erupci radosti po pár minutách přerušil domácí Kostera, který se skluzem oběma nohama napřed pokoušel přerazit vejpůl nohy Borise Förstera. Tento pokus se mu však nepovedl zcela dle představ, Förster utkání dohrál, což se naopak o Kosterovi říct nedá, protože za svůj surový zákrok po právu viděl červenou kartu. I tato situace přispěla k rozkouskování závěru celého utkání, které však po přiklepnutí od Badalyana uzavřel prudkou ránou na zadní tyč René Kalay – 2:0.

Zápas, ve kterém se v našem dresu poprvé v soutěžním zápase představili Dominik Konečný, Štěpán Vykopal a Daniel Frébort, který nastoupil po boku svého staršího bratra Jaromíra, se tak i přes určité herní potíže povedlo dovést do vítězného konce, a to i s čistým kontem.

Další utkání odehraje Hlubina již ve středu 9. 8., kdy v Havířově sehraje s domácími Indiány první kolo MOL Cupu (18:00). Divize pak bude pokračovat v sobotu 12. 8., kdy od 17:00 přivítáme nováčka soutěže ze Šumperku. Břidliční - Hlubina 0:2 (0:0)

Branky: 77. Badalyan, 90+5. Kalay

Sestava: Hatoň – J. Frébort, Tomek, Vykopal, D. Frébort (59. Šindler) – Knedla (67. Kalay), Petrík (46. Sasko) – Konečný (59. Foniok), Förster, Hrušovský (75. Schmutz) – Badalyan (71. Kalay)




102 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo hlubina.png
bottom of page