top of page

Představujeme: Boris Förster


Boris Förster

32 let

Záloha/útok


Na poslední chvíli získala TJ Unie Hlubina velkou posilu se zahraničními zkušenostmi. K týmu se připojil dvaatřicetiletý střední záložník, který působil ve 3. lize ve Frýdku-Místku, v Havířově a vyzkoušel si i zahraniční angažmá v německém SV Neubäu, SV Neukirchen, Ruhmannsfelden a v rakouském Statzendorf, Boris Förster. My vám teď přinášíme krátký rozhovor s Borisem.


Co děláš ve svém volném čase?

Ve volném čase se snažím co nejvíce času trávit se svou drahou polovičkou, jelikož toho volného času moc není. Takže toho málo času, co mám se snažím vynahradit své budoucí ženě, oba máme rádi sport a tak to trávíme aktivně. Můj druhý sport je tenis, který také hraji odmala, ale jinak jsem všestranný sportovec, volejbal, bedminton, kolo, plavání, ping pong, lyžování atd.


Všiml jsem si, že jsi hrál i v zahraničí. Kde všude? Na jaké angažmá vzpomínáš nejvíce?

Ano, hrál jsem v Německu a v Rakousku. Obojí byla fajn zkušenost, jiná mentalita lidí. Líbilo se mi tam i tam. Asi nejlepší angažmá bylo ve FrýdkuMístku, kde jsem strávil, myslím, krasné dva roky ve 3. lize.


Jsi tu jen krátce, ale jak se ti zatím na Hlubině líbí?

Ano jsem zatím na Hlubině krátce, tak je to těžké hodnotit po dvou týdnech. Nicméně se mi tady líbí a věřím, že to bude lepší a lepší.


Když jsi sem přicházel, znal si někoho z kabiny nebo z týmu celkově?

Nejvíce znám trenéra, se kterým jsem hrál odmalička fotbal ve Vítkovicích. Dále znám dobře Ondřeje Klímu a Honzu Otoupalíka také z Vítkovic. Tyto tři kluky znám nejvíce, dále znám Honzu Krčmaříka, Jaromíra Fréborta a Marka Švábíka. Zatím je to těžké posoudit, zda jsem zapadl, ale věřím, že mě kluci vezmou, a že budeme super parta, která něco dokáže.


Co tě přesvědčilo se připojit právě k Hlubině?

Tak určitě to, že znám dobře trenéra i nějaké kluky. Už delší dobu jsem Hlubinu pozoroval a zaujalo mě herní pojetí a zapálení do hry. Samozřejmě také zázemí, nová motivace a snad ty nejvyšší cíle.


Jak jsi spokojený se zázemím klubu?

Se zázemín jsem spokojen velice a překvapen jaké zázemí může mít tým v krajském přeboru a určitě by takovému zázemí slušelo, kdyby se tu hrála třetí liga.


Už jsi nastoupil i do svého prvního utkání, vstřelil jsi gól. Pěkný vstup. To budeš mít v kabině drahé.

Jsem rád že hned v prvním zápase to tam padlo, ale hlavní je, že jsme vyhráli a získali další 3 body, to kdo dá gól, není vůbec důležité.


Jak hodnotíš zápas s Pustou Polomí?

Zápas s Pustou Polomí hodnotím samozřejmě pozitivně, vyhrálo se, dal jsem první gól, což budu mít drahé, jak jsi zminil (smích) a hlavně jsme otočili nepříznivý stav pro nás, tak za to jsem rád, že se ukázala síla mužstva, že se to nezabalilo, jak někdy bývá zvykem. Já konkrétně prohru nesnáším, vždy se na hřišti snažím nechat vše.


Co je pro tebe cílem v sezóně?

Cíle jsou jasné, určitě se pohybovat co nejvýše v tabulce, zapracovat se do týmu, sehrát se klukama a hlavně bavit fanoušky, kteří chodí vždycky v hojném počtu. A tím navážu na další otázku, budu velice rád, když fanoušci budou stále chodit v takovém počtu, samozřejmě budeme všichni rádi, když jich bude více a více, ale věřím, že fanoušci přijdou, protože na Hlubině si z toho uděláme nedobytné hříště, a to fanoušky bude bavit a hlavně i naše mužstvo.





Jak už Boris zmínil v předchozím rozhovoru, na Hlubinu nešel vůbec do neznámého prostředí, už první kontakty probíhaly hlavně díky trenérovi Woznicovi, se kterým se dobře znají. Ten o Borise velmi stál a tak jsme se ho zeptali, jak je zatím spokojený s jeho výkony a jaká by měla být jeho úloha v týmu.


Je tu sice krátce, ale jak se ti zatím jeví?

Boris je zkušený fotbalista, který má za sebou působení ve vyšších soutěžích, takže jeho kvalita je patrná, což jde vidět i v trénincích a hodně naznačil už utkání s Polomí.


Co bys o něm dokázal říct?

Jedná se o středového hráče, který dokáže hrát i na křídle, ale primárně s ním počítám do středu zálohy. Je to hráč, který velmi dobře vnímá hru, ví kdy je potřeba ji zklidnit nebo naopak kdy zrychlit, jako při přihrávce na Hommese před druhým gólem. Navíc má velmi dobrou kopací techniku, dobře zahrává standartní situace a umí dobře zakončit z větší vzdálenosti.


Je to pro nás velká posila?

Rozhodně, takových hráčů v soutěži moc není. I v divizi patřil k nejlepším hráčům v soutěži a dával dost branek. Máme v týmu hodně mladých hráčů, kteří se od něj mohou učit a kteří z jeho působení mohou profitovat. I to je jeden z důvodů, proč jsme jej chtěli přivést.




244 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo hlubina.png
bottom of page