top of page

PREVIEW: HAVÍŘOV - HLUBINA (NEDĚLE, 10:15)

Další venkovní utkání jara odehrajeme v nedalekém Havířově, který se pohybuje v klidných vodách Divize F. Aktuálně mu patří 8. příčka tabulky a soutěží proplouvá bez problémů.


MFK HAVÍŘOV


Po zimní pauze prezentují borci z Havířova chvályhodné výsledky. Výhra s první Opavou, poté vítězství nad Břidličnou, prohra s Bohumínem a nakonec venkovní výhra s Polankou. Havířov tak patří prozatím mezi nejlepší celky jarní části. Zkušený kouč Miroslav Matušovič preferuje taktickou hru, která se velmi podobá té hlubinské. Zajímavostí je, že se Havířovu doma příliš nedaří - z 8 zápasů mají pouze 3 výhry a právem jim patří až 12. místo v tabulce domácích utkání. Dalším faktem je, že v kádru Havířova účinkuje několik střelců, kteří mají na kontě v letošním ročníku již 4 branky - Piekos, Wojnar a Heller. Po třech gólech mají Ciku a Pierlak. Celkem 5 střelců Havířova patří mezi 30 nejlepších střelců Divize.


TJ UNIE HLUBINA


Neporazitelnost naši milované Hlubiny pokračuje. Po třech výhrách přidali hráči v posledním kole také remízu s první Karvinou B, která přijela razantně posílená hráči s ligovou smlouvou. Ostravští navíc z dosavadních 17 soubojů obdrželi pouhých 15 branek, tedy v průměru méně než 1 branku na zápas. Horší to je v útoku, kdy Hlubina vsítila v posledních dvou utkáních pouhé 2 branky, účel však světí prostředky a Unie díky této strategii sbírá body. Mezi nejlepší střelce stále patří Patrik Chlopek se sedmi brankami a Jiří Hrušovský se třemi góly. Oba však čekají na další zápis do listiny střelců více než 180 minut. Podaří se jim opět rozvlnit síť v utkání s Havířovem?


TRENÉR


Zdeněk Skotnica: V nedělním dopoledni nás čeká houževnatý a nepříjemný soupeř z Havířova. Očekávám velkou bitvu o každý metr hřiště, nebude padat mnoho branek a možná rozhodne jediná chyba jako v podzimním zápase, kde jsme brali všechny 3 body za výhru 1:0. Oba máme solidní jarní formu, my se ale chceme soustředit na svou hru a udělat všem Hlubiňákům hezké nedělní dopoledne."


Divize F - 18. kolo


MFK Havířov 8. místo (22 bodů, skóre 27:26) - TJ Unie Hlubina 3. místo (30 bodů, skóre 24:15)


Hráči ke sledování: Elvist Ciku (zkušený střední záložník) - Gevorg Badalyan (ostřílený útočník, návrat po zranění)


Podzimní vzájemný zápas: TJ Unie Hlubina - MFK Havířov 1:0



176 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo hlubina.png
bottom of page