top of page

Otevřeli jsme fotbalovou školičku Hlubiňák


Včerejší Den dětí se vydařil, a my jsme spolu se zkušenými trenéry Zdeňkem Grygarem a Tomášem Kaventou, otevřeli fotbalovou školičku Hlubiňák. Na Hlubinu zavítalo opravdu hodně nových dětí a věříme, že si odpoledne všichni užily. Na detaily jsme se zeptali trenéra Zdeňka Grygara:


Zdeňku, co říkáš na takový počet dětí?

Byl jsem velmi mile překvapen kolik přišlo dětí na první trénink fotbalové školičky. Tady na Hlubině je to nový segment či kategorie. Jejíž hlavním cílem není až tak samotný fotbal. Jde především o to zaujmout, či vtáhnout děti do světa zábavy, sportování, získávání nových dovedností. Věřím, že dětí bude i nadále přibývat a budeme si společně tyto chvíle užívat v nově budovaném sportovním zázemí v areálu TJ Unie Hlubina.


Překvapil tě i tak vysoký počet dívek, nebo to bývá zvykem?

Fotbal je nejpopulárnější sport na světě. Samotný ženský fotbal začíná být fenoménem a nedivím se že naš první trénink Fotbalové školičky přišlo tolik holčiček. V našem klubu napříč mládežnickými kategoriemi již působí 8 holek a jsme za to velmi rádi.


Co tě za včerejšek nejvíce potěšilo?

Těch věcí, které mně potěšilo, bylo více. Od samotného počasí, přes počet dětí, ale hlavně pocit z dobré atmosféry před, během i po samotném tréninku. Spousta emocí, úsměvů a slzička sem tam ukápla při nějakém karambolu, ale to už se tak stává.


Našli jsme nového Mbappého, Haalanda, či Messiho?

Někteří byli opravdu velmi zajímaví, a to i již zmíněné holky. Nicméně ta cesta v samotné výchově fotbalisty je velmi opravdu velmi dlouhá. My nejsme výběrový klub. Našim cílem je přivézt co nejvíc dětí fotbalu. Konkrétně u této kategorie je naším cílem, aby se děti zamilovaly do sportu jménem Fotbal. A věřím ruku v ruce s budováním nového sportovního areálu, s kvalitními trenéry a lidmi, kteří se starají o samotný chod klubu, budeme vychovávat velmi zajímavé hráče, o které bude zájem i ve výběrových klubech, ať už v samotné Ostravě, či okolí a kdo ví, třeba i nějakého reprezentanta.

Co by jsi vzkázal rodičům?

Rád bych i touto cestou ještě jednou poděkoval za to, že přivedli své malé sportovce na úvodní trénink Fotbalové školičky. Role rodičů, kdy právě oni rozhodují o tom, aby dítě začalo se sportem, a to nejlépe více sporty, je velmi důležitá. Právě to, že umožníme dítěti vyzkoušet si jiné sporty, jiné dovednosti, je to nejlepší pro samotný rozvoj v rámci všeobecné sportovní průpravy. Děti v tomto věku také nikam samy nepřijedou. Jsem si vědom, že v dnešní uspěchané době není pro některé rodiče jednoduché po organizační stránce jezdit, ale pokud to jen trochu jde, tak jsem přesvědčen, že právě tato časová investice je nejlepší pro rozvoj dítěte.

Rád bych touto cestou také poděkoval za skvělou spolupráci kolegovi T. Kaventovi a Janu Paulovičovi, který je součástí kádru staršího dorostu, a který nás oslovil, že by si rád vyzkoušel roli trenéra.


Budeme se těšit na další trénink a to vždy v úterý v čase 17:00 - 18:00 hod ve sportovním areálu TJ Unie Hlubina.


326 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo hlubina.png
bottom of page