top of page

Ostrava je červeno-modrá

Aktualizováno: 2. 4. 2023

Dnes čelili hráči Hlubiny dalšímu těžkému úkolu. V ostravském derby Divize F hostili Polanku. Oba dva mančafty si doposud vedly velmi podobně a na trenéry tak čekal náročný oříšek. Nakonec to byl však zápas víceméně na jednu bránu a Hlubina v zápase obstála na výbornou.


Již od počátku zápasu měla Unie více ze hry a poznávala slabiny soupeře. I přesto to byl velmi opatrný začátek z obou stran a žádný divoký start se nekonal. Již po 15 minutách začala mít Unie výrazně navrch a obzvlášť vytížená byla osa Frébort-Förster-Chlopek, kterou z hrotu doplňoval Kalay. Nátlak z levé strany domácích vyústil kolem 30. minuty brankou Chlopka, která však nebyla kvůli ofsajdu uznána. Poté se Unie dostala ještě do několika nebezpečných zakončení ze střední vzdálenosti a také k hlavičce Hrušovského, branku se však vsítit nepodařilo. Do kabin se šlo za stavu 0:0.


Unie v druhé půli ihned navázala na slibné výkony z prvního poločasu a byla výrazně dominantnější. V 52. minutě přišla odměna v podobě branky. Brankář Polanky propadl po rohovém kopu a kapitán Krčmařík hlavičkou uklidil míč za brankovou čáru. I nadále byl aktivnější domácí celek a držel míč na svých kopačkách. Kolem 65. minuty se po centru ze strany ozvala konstrukce brány Polanky, míč následně dopadl na čáru a pomezní rozhodčí jen zvolal„hrejte dál". Do velké příležitosti se pak dostal střídající Foniok, který nadvakrát dorážel z malého vápna do poloprázdné brány, bohužel se Polance podařilo míč vykopnout z brankové čáry. V 90. minutě se Polanka ještě snažila nákopem ohrozit branku domácích, ale brankář Hatoň si pro míč bez problémů vyskočil. Po tomto zákroku však byl nesportovně faulován Leiblem, na což reagoval domácí Sasko a strhla se mela. Rozhodčí po uklidnění vášní rozhodl o druhé žluté kartě pro Leibla z Polanky a o přímé červené kartě pro Milana Saska. Až na tuto kaňku na konci zápasu Hlubina převedla velmi dobrý výkon a zaslouženě se raduje z výhry 1:0.


Zdeněk Skotnica: „Polanka byla prozatím nejvíce nepříjemný soupeř, hráči byli hodně běhaví, presovali, mají mladý kádr. My jsme na to však byli připraveni a jejich přechodovou fázi jsme narušovali, což jim dělalo velké problémy a ve výsledku si za 90 minut nevytvořili vůbec nic, za což jsem rád. My jsme byli nebezpeční, agresivní a měli jsme herní převahu. O poločase jsem klukům řekl, ať pracují i nadále, že se jim to vrátí, což se stalo hned začátkem 2. poločasu. Mrzí mě, že jsme nevstřelili více branek a konec zápasu byl trošku nervózní, taky mě mrzí zbytečná červená karta ze závěru utkání."


TJ Unie Hlubina - FK Polanka nad Odrou 1:0 (0:0)


Branky: 52. Krčmařík


Sestava: Hatoň - Frébort, Tomek, Krčmařík, Bělíček - Petrík (82. Knedla), Šindler - Förster, Chlopek (68. Sasko), Hrušovský (60. Foniok) - Kalay (60. Badalyan)



270 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo hlubina.png
bottom of page