top of page

Ohlédnutí za čtyřmi zápasy

Hlubina má za sebou aktuálně měsíc a půl letní přípravy a ještě zbývá odehrát minimálně tři utkání. To nejbližší nás čeká už v sobotu proti diviznímu celku FK SK Polanka nad Odrou. V týdnu bude následovat opět utkání s divizním Frenštátem. Poté bude mít tým volno.

Již v odehraných zápasech byl znát rukopis nového trenéra Jana Woznici, který chce hrát s vysokým napadaním a držením míče, což bylo znát proti Vratimovu v první půli a i proti diviznímu celku z Dětmarovic. Sám Jan Woznica k tomu dodává: „Máme za sebou čtyři odehraná přípravná utkání, z nichž každé splnilo účel a něco nám ukázalo, ať už šlo o pozitivní věci nebo negativní. Převládá spokojenost s těmito utkáními. Od úvodního tréninku se do hráčů snažím dostat herní principy, na kterých by měla naše hra stát a těší mě, že je hráči vnímají, přenášejí do zápasu a fungují pomalu automaticky, byť tam jsou ještě mezery. Těší mě i herní projev týmu. Kromě prvního poločasu s Heřmanicemi a druhého s Vratimovem, jsme byli vždy lepším mužstvem a hra měla nějakou tvář, od prvního zápasu je tam rozhodně vidět posun.“


Nový herní styl a proměna týmu sebou ale nese i chyby, která nás stály v některých utkání vítězství. „Ale i ty nepovedené poločasy jsou užitečné, protože tým aspoň vidí, jakou cestou to nepůjde a s jakou hrou nemáme v sezoně šanci. Na čem musíme ještě zapracovat, je řešení finální fáze. V každém utkání si vytvoříme spoustu šancí, ale proměníme jich málo. V Heřmanicích jsme měli hodně příležitostí na to, skóre otočit; v Dětmarovicích jsme měli taky hodně příležitostí, dokonce jsme třikrát běželi úplně sami na brankáře a teď, s Vratimovem, po poločase mohlo být hotovo. Na tohle se ve zbytku přípravy musíme zaměřit, protože nás to v sezoně může mrzet,“ dodává trenér.


Útočně založený fotbal, co s největším počtem hráčů zapojených v ofenzivě, rozhodně potěší fanoušky, stále je ale znát, že probíhá obměna kádru a do týmu se postupně zapracovávají nové tváře. Sám trenér je se stabilitou týmu spokojený: „Působení na Hlubině, ak už jsem říkal minule, zatím mám jen ty nejlepší dojmy. Servis k tréninku máme výborný, navíc se začalo stavět nové zázemí, takže ten servis bude ještě větší. Tréninková morálka je vynikající, stabilně trénujeme v počtu okolo dvaceti lidí, to se hned lépe pracuje. A v neposlední řadě fungují dobře hráči, což se jim doufám vrátí v nejbližších měsících.“


V nadcházejících přátelských střetnutí už bude Hlubina hledat ideální sestavu do mistrovských zápasů. K našemu týmu se připojí i osm hráčů, kteří se účastnili republikového turnaje v malé kopané za týmy OZ Ostrava či Vratimov a vrátí se do plné tréninkové zátěže. Určitě se zastavte o víkendu na Hlubině a podpořte naše kluky od 10:00 v zápase proti diviziní Polance.

223 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo hlubina.png
bottom of page