top of page

Ohlédnutí za zápasem proti Fulneku




První zápas, hned na domácí půdě a ke všemu tomu celkem těžký soupeř na úvod. Cítil jsi tlak?

Vůbec ne. Roli v tom asi hrálo i to, že nás doma čekal hned silný soupeř, který hrál loni hodně nahoře. V přípravě jsme hráli převážně se silnými týmy a obstáli jsme, takže jsem věřil, že jsme na takový zápas připraveni. Naopak už od úterý jsem se na zápas hodně těšil. Podle výsledku snadné vítězství, které se ale nerodilo snadno. Co všechno rozhodlo? Výsledek vypadá jednoznačně, ale pro Fulnek je docela krutý. Bylo to těžké utkání v náročných podmínkách, oba týmy se snažili hrát fotbal a prosadit se svou hrou, v takových zápasech může rozhodovat pár věcí. Z mého pohledu to byly dvě věci. Ta první byla, že na hřišti hrály dva týmy, které chtěly hrát fotbal, ale viděl jsem tam jen jeden tým, který chtěl opravdu vyhrát. A ta druhá věc byla kondice. Už v prvním poločase mi přišlo, že někteří hráči soupeře pomalu nemůžou. Na to jsem kluky v kabině upozorňoval, že pokud vydrží v nasazení a zlepší mezihru, soupeř odpadne a to se stalo. Kde byl klíčový moment celého zápasu? Težko vybrat jeden. Důležité bylo, že nás v úvodních dvaceti minutách hodně podržel Kesy (David Nosek), protože kdybychom prohrávali, zápas by se vyvíjel jinak. A potom gól Vaňouse (Jan Vančo) na 3:1, tam se zápas zlomil definitivně. V zápase se zranil Jakub Dziža, bylo to pro tým oslabení?

Bylo to hodně nepříjemné, protože hráči, kteří alternují na téhle pozici nebyli pro tenhle zápas k dispozici. Takže na kraj obrany musel ofenzivní Filip Gaži, který se s tím popral dobře a zápas zvládl. Do tabulky střelců se zapsaly i letní posily, jak jsi zatím s nimi spokojený? S hráči, kteří přišli v létě jsem zatím spokojený a jsem rád, že se dokázali prosadit i gólově hned v prvním utkání, protože je to i pro ně důležité. Homme (Jiří Hommes) k nám přišel jako poslední, zhruba dva týdny před tímto utkáním, takže se pořád sžívá s týmem, jeho výkony ještě určitě půjdou nahoru. Švába (Marek Švábík) se zase po třičtvrtě roce v nižší soutěži znovu dobře přeorientoval na vyšší soutěž a je hodně platný. A jsem hodně rád za gól Pedra (Petr Karel), který sice v přípravě dal tři branky, ale ve spoustě šanci neuspěl, protože je neřešil nejlépe. Teď zachoval chladnou hlavu a zakončil dobře. Ale pořád platí, že jsem spokojený s celým týmem. Plní hráči zatím všechno, co jsi nastavil? Tým ví, na jakých bodech by měla stát naše hra a hráči se je snaží plnit. Někdy to jde dobře, někdy méně, ale to je normální. V utkání třeba první poločas nebyl z naší strany příliš dobrý, nebylo to však tím, že by hráči nedělali co měli, spíš tam byla nervozita z prvního soutěžního utkání po dlouhé době, navíc doma. A z toho pramenily chyby. Druhý poločas hráli to samé, co první poločas, jen se hráči víc uklidnili a méně chybovali. Kdo na tebe během utkání zapůsobil?

Všichni pracovali dobře. Předvedli jsme dobrý týmový výkon. Někomu ten zápas vyšel výborně, někdo může zahrát určitě lepší zápas, ale žádný špatný výkon tam nebyl. Každý hráč byl důležitý v tom výkonu, ze kterého byly tři body.

Kde jsou ještě mezery? A co naopak už funguje? Prvních dvacet pět minut jsme byli zbytečně hodně zbrklí a kazili jednoduché přihrávky, což ale přikládám nějaké nervozitě z prvního utkání. A co funguje? No, vždy je prostor pro zlepšení

Jak moc je toto vítězství důležité? Hodně. Soutěž je sice dlouhá, ale pro psychiku a zdravé sebevědomí je výhra nad silným soupeřem důležitá.

125 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo hlubina.png
bottom of page