top of page

Markvartovice – Hlubina „B“ 5:1 (5:0)


Hned v prvním utkání nového ročníku Městského přeboru mužů dostali hráči hlubinské rezervy pořádnou facku. Po tragické první půli prohrávali dokonce už o pět branek.

Přitom do zápasu vstoupili aktivně a v prvních minutách byli lepším mužstvem. Už ve druhé minutě se po rohovém kopu do zakončení dostal Vrabec, ale jeho slabý pokus gólman chytil. V 7. minutě střílel z přímého kopu nebezpečně Frébort, ale domácí gólman jeho střelu vyrazil. Od jedenácté minuty se už ale začali osmělovat i domácí, kdy po rohovém kopu musel zasáhnout hlubinský brankář Nerud, který vyrazil nebezpečnou střelu. Po následném rohu přišla další střela, tentokrát nad bránu. Další šance domácích přišla ve 13. minutě, střela zpoza vápna naštěstí letěla mimo. V této době už Hlubina začínala vyklízet pole a domácí začali být více nebezpeční. Výsledkem byl první gól zápasu. V souboji propadnul hostující stoper Hindulák a nastala situace jeden na jednoho, kdy střelu na bránu vyrazil Nerud pouze k domácímu Kremzerovi a ten otevřel skóre. Podobná situace se odehrála ve 22. minutě, to chybně rozehrál stoper Petrov a po jeho zachycené přihrávce se domácí opět dostali do protiútoku a další vyraženou střelu uklidil do brány Klos. Další chybu v obraně vyrobil ve 23. minutě Klimo a domácí pohodlně zvýšili na 3:0. Individální chyby, které pouštěly Markvartovice do smrtelných brejků, nás stály další dvě branky. Dvě naprosto stejné akce, kdy domácí běželi po ztrátách ve středu hřiště sami na brankáře Neruda, a po přihrávkách na volného spoluhráče zakončovali do prázdné brány, nastaly v 31. a 42. minutě. Mezi střelce se tak zapsali Sedláček a opět Klos. Mohlo být i hůř, ale Nerud jeden takový protiútok dokázal zneškodnit. Naši hráči nedokázali držet krok a jedinou nebezpečnou akci po dlouhé době předvedli až ve 44. minutě, kdy zakončoval Drastich, ale pouze do rukavic domácího brankáře.


Druhá půle přinesla viditelné zlepšení ve hře Hlubiny. Hodně k tomu přispělo přesunutí Vrabce na stopera, což mělo za následek zpevnění obrany. Hlubina se ze všech sil snažila korigovat skóre a po dvou šancích Markvartovic, kdy nám pomohla i tyč se konečně začala prosazovat. Nejprve se po individuálním průniku dostal ke střele Tóth, ale trefil pouze tyč. Pak už se ale konečně hlubinští radovali, když centr do vápna hlavou uklidil v 62. minutě do sítě Bílý. A přišly další šance, ale Řezníček s Pompou stříleli pouze nad a Tóthova nebezpečná střela mířila vedle. Aktivnější Hlubina však už nedokázala odčinit zpackaný první poločas a ke konci ještě mohla být ráda, že Nerud výborně zneškodnil dvě obrovské šance Markvartovic. Zápas tak skončil pro Hlubinu prohrou 5:1.




20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo hlubina.png
bottom of page