top of page

Břidličné jsme nasázeli 7 gólů a vezeme si důležité vítězství


Po utkání 2. kola MOL Cupu, kde jsme prohráli s prvoligovou Karvinou, jsme jeli na půdu prvního týmu krajské soutěže do Břidličné. Na hřiště soupeře jsme si nepřivezli výsledek z pohárového utkání, ale dobrou formu, která zdobila utkání. Zaskočený favorit tak prohrál po hattricku kapitána Ondřeje Klímy, dvou gólech Milana Saska a po jednom přidali Jan Tomek a Jaromír Frébort. Vezeme si tak ze hřiště prvního celku soutěže důležité vítězství. Po utkání jsme vyzpovídali trenéra Jana Woznicu:


Mohl bys prosím ve zkrate popsat utkání?

Chtěli jsme dobře vstoupit do utkání, což se nám povedlo a dali jsme brzy gól. Do 30. minuty jsme byli lepší, Břidličná hrála to co jsme čekali, naopak my jsme hráli jak jsme chtěli a přidali další dvě branky. Pak přišla bohužel triminutovka, kdy se soupeř vrátil do zápasu a dal dvě branky. Důležité bylo, že jsme nezačali bláznit, hráli pořád stejně a těsně před poločasem jsme znovu odskočili o dvě branky. V úvodu druhého poločasu jsme čekali tlak domácích, ale ten nepřišel, naopak sami jsme měli několik šancí na navýšení skóre. Bohužel z jednoho z mála útoku Břidličné jsme inkasovali a bylo to opět jen o gól. Naštěstí jsme si hned za minutu vzali vedení o dva góly zpět, když se nádherně trefil Frebort a to byl rozhodující okamžik. Domácí se už na nic nezmohli, my přidali další dvě branky a ještě několik šancí neproměnili a zaslouženě jsme si přivezli tři body.


Přijeli jsme na hřiště prvního týmu, jak důležité to vítězství to je?

Je to dobré pro sebevědomí týmu, ale nic víc z toho neděláme. Osobně si myslím, že daleko víc a strašně moc nám dala středeční porážka z ligovou Karviná.


Divoká přestřelka, kdy padlo 10 gólů, to asi není úplně obvyklé, co se na hřišti dělo?

Bylo to asi tím, že na sebe narazily dva týmy, které chtěly hrát fotbal. Domácí i za nerozhodného stavu se snažili útočit, což jim ve finále zlomilo vaz.


Ondřej Klíma hattrick, asi velmi důležité pro kapitána. Jak k němu došel?

Jak jsem říkal už minule, proti Bystřici jsme přešli na trochu jiný herní systém, ve kterém má Eda trochu jiné úkoly než předchozí zápasy a hraje výš, což znamená, že se dostává i víc do zakončení. Už proti Bystřici měl tři, čtyři dobré příležitosti, ale ještě mu to nevyšlo. Teď je dokázal proměnit, navíc ještě připravil první branku pro Saskiho, takže spokojenost.


Jak to, že proti poslednímu prohrajeme a prvního porazíme?

V tom moc souvislost nevidím. Je pravda, že proti soupeři, který je výš se asi hráči více namotivují, ale každý zápas je jiný a my se snažíme ke každému přistoupit stejně.


Máme recept na týmy ze špičky?

To si nemyslím, spíš týmy z vrchu chtějí hrát, stejně jako my, hlavně fotbal. Nezalezou do bloku a nebrání zuby nehty. To nám vyhovuje.


Jak jsi spokojený s předvedenou hrou?

Hra byla dobrá. Udrželi jsme elán, nasazení, fotbalovost i bojovnost z utkání s Karvinou a přineslo to výsledek.


Důležitá osobnost na hřišti?

Celý tým šlapal na sto procent. Každý se na výsledku podílel svým dílem.

99 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo hlubina.png
bottom of page